Byggde min egen vinbar

Nu har jag slagit på stort. En vecka tog det, men det var värt all svett och allt det jobb jag fick göra. Ja, Adelkatten har inte tummen mitt i handen inte. Jag har helt enkelt avslutat mitt projekt i finrummet. Här har jag byggt en vinbar. En vinbar, säger du då frågande med vidöppna korpgluggar? Vad är det då för skillnad på en vinbar och en vanlig bar. Måste jag verkligen förklara det. Här säger ju namnet allt. Det handlar om att det finns vin i denna bar. Helt enkelt betyder detta också att den blir lite mera exklusivt och romantiskt utformad. Jo, det är ju precis i min smak. Adelkatten är ju en exklusiv och romantisk pärla i societetens vida kretsar. Det vet ju alla.

Hur som helst blev denna vinbar riktigt bra. Här finns det nu plats för 70 flaskor i rumstempererade vinställ. Naturligtvis vet jag att vissa viner också ska ha en viss temperatur, så en vin-kyl blev det också. Det var väl kanske det dyraste som tillkom när jag byggde denna bar. I övrigt är den precis lika bra och funktionell som en vanlig bar. Här finns det sköna eleganta och mjuka stolar i rätt höjd. Det enda som saknas är nu att jag sprider informationen till alla jag känner. Då kan det bli riktigt rolig i min lilla lya på fredagar och lördagar.

Varför mitt vin är bättre än öl

Nu är det absolut inte alls så att jag hatar öl på något sätt. En riktigt kall och god öl av bra kvalitet kan alltid vara gott vid rätt tillfälle. Dock är det nästan alltid så att ölen mera förblindar dina smaklökar än vad vinet gör. Här handlar det om att vara den som intar dryckerna med något gott tilltugg. I det fallet kommer jag alltid att föredra vin framför öl, då detta är något jag anser vara en dryck som också förstärker smaken på det du äter. Ja, naturligtvis handlar det hela om att känna till sina viner. Detta är dock något som jag alltid gör och missar nästan aldrig att välja det rätta vinet till den rätta maten.