Bank-ID – Det digitala tramset slutar aldrig

Här försöker man som vanligt att njuta av varje dag, vilket alla väl känner till är min stil. Hur som helst är det tydligen jag emot staten, myndigheter, företag och andra organisationer. Nu har ju jag alltid levt efter att ensam är stark. Kanske är det allt det goda vinet och de feta ostarna som har bidragit till att min hjärna svullnat, och att jag idag helt enkelt inte hänger med. Det handlar helt enkelt om att allt blivit så komplicerat. Idag behövs det så mycket olika uppgifter så fort man ska göra något i samhället. Se till exempel på när du ska registrera din deklaration. Här kommer du att behöva något som kallas för Bank-ID, för att inte behöva springa till Skatteverkets postlåda och lägga på denna.

Nu är det inte heller bara där det här lilla elektroniska monstret behövs. Till och med om du ska öppna ett nytt bankkonto, så kommer detta många gånger att behövas. Förutom all den andra rigorösa kontrollen som gör att du i stort sett själv måste bevisa att du inte är terrorist eller tvättar dina pengar själv. Hur tusan går detta ihop? Ett Bank-ID får du ju av banken. Hur ska du då kunna ha ett Bank-ID för att kunna öppna ett bankkonto? Du är ju liksom inte kund där ännu och en människa som inte är kund kan ju inte inneha en tjänst banken erbjuder. Det hela är ju för tusan en motsägelse som heter duga, och inte ens står i paritet till det kaos varje riksdagsmöte skapar i landet.

När Bank-ID är som löjligast

Nu är ju inte jag ett dugg intresserad av spel på nätet, men det finns ju de fåntrattar som verkligen är det. Här tycket jag riktigt synd om dem. Jag råkade snubbla över en spelplats igår när jag surfade. Där stod det Maria Casino med Bank-ID? Ja, inte ens de som försöker ha roligt på nätet får fortsätta med det utan att inneha det ettriga Bank-ID som nämns på alla platser. Ja, naturligtvis har jag själv ett Bank-ID, eftersom jag utan detta skulle vara utlämnad åt vargarna. Här handlar det helt enkelt om att alla snart måste vaccineras, och i samband med det skjuts en elektronisk ampull upp i din arm. Efter det så kommer du inte undan. Nu kommer storebror att vara med dig resten av livet.

Jag säger att det får vara slut med tramset

Det måste ju vara någon som sätter ett stopp någon gång. Ja, detta kan ju lika gärna vara jag. Här säger jag nu på min blogg att det verkligen får vara stopp med tramset. Se till exempel på alla de gamla som inte har ork att sätta sig in i allt det nya. Idag kan de inte ens gå till sitt lokala bankkontor och ta ut pengar. Här ska vi vara papperslösa? Ja, tydligen så ska ju Asta som är 87 år förstå att hennes kära pengar blivit digitala och egentligen inte existerar i den verkliga världen. Vill hon sedan veta hur mycket fiktiva pengar hon verkligen har kvar, ja då gäller det att logga in med Bank-ID. Så hemskt snett det kan gå ibland, eller hur?

Grrr… jag menar, mjau >:(