En skrämmande semester i Spanien

Jag hade som vanligt varit den som förberett allt inför semestern med familjen. Här handlar det naturligtvis om att flyga bra och bekvämt samt att ha ett bra boende under den tid vi är borta. Denna gång gick resan till Spanien och som vanligt när det gäller mig så var det hög standard som gäller. Ja, jag har ju bara semester två gånger om året så då ska det slås på stort. Vi landade i Barcelona och tog genast en taxi till vårt bokade rum på Grand Hotel Center. Det skulle dock inte dröja länge innan jag såg något som skulle förstöra en del av min och familjens semester. Hur som helst hade jag fått i mig maten, vinet och en kaffe innan det hände.

Det var på kvällskvisten som en gammal dam från Belgien gick mot receptionsdisken på hotellet. Plötsligt rykte hon till och föll ned på golvet. Jag såg naturligtvis direkt att det handlade om en hjärtattack. Sprang fram och frågade efter en hjärtstartare, men det fanns ingen att finna och personalen stod som handfallna. Detta fick mig att verkligen tänka till och att det kanske inte var så hög standard på hotellen som de vill utstråla. Tyvärr så dog den gamla damen innan ambulansen hann fram. Det var ju inte det roligaste jag och min familj sett på en semester.

Jag vill inte se någon dö igen

Vad vore livet utan pengar, ostar och gamla filmer? Fina tavlor i hemmet ska det vara och dyra semestrar handlar det om när man ska leva gott. Hur som helst finns det inget som kan ersätta en människas liv, vilket jag snabbt lärde mig den semestern. För att alltid vara förberedd har jag nu investerat i en portabel hjärtstartare som jag kan ta med överallt. Vem vet kanske blir det jag som kan rädda livet på någon om det händer igen. Jovisst, vi klarade den pärsen och semestern blev inte helt förstörd. Det tog en dag eller två att tänka till, sedan var det full fart igen. Som tur var så var det ju ingen i familjen som råkade ut för detta och då känns det liksom lite längre bort.