Ishockey-VM på kalfjället

Jag kom farande från en av mina dykutflykter till Trondheim och passerade Storlien på vägen till Åre när Ishockey-VM´s final i Köln gick av stapeln. Det kändes ganska naturligt att parkera hyrbilen utanför Le Ski och checka in där för natten. Jag är cool men inte så cool att jag var redo att missa en enda minut av matchen för att hinna till Åre så det alternativet fanns inte just denna Söndags kväll. Alls, överhuvudtaget. Men Le Ski fungerar rätt bra att checka in på även om man kan uppleva kalfjället däruppe i Storlien som en aning…kalt. Det kanske inte är det första valet för en livsnjutare som mig men som sagt när det stundar finalmatch då duger även kalfjället som TV-rum. Och självklart ska man dricka öl när det är hockeyfinal. Sagt och gjort. Jag bokade rum för natten och satte mig i baren på Le Ski. Ganska trevlig bar måste jag säga. Det är tydligt att ägaren gillar Cowboy och indianer – men Adelkatten gillar bärs så bärs fick det bli.

Jag hade ju egentligen bokat ett rum på Copperhill i Åre för natten men öl och en bit mat kändes mer akut än att köra ner till Åre. Jag var lite försenad så; skål. Matchen kan börja.

Vi vet alla hur matchen avlöpte vilket gjorde mig på riktigt bra humör förstås – vilket resulterade i en riktig shoppingspree på måndagen när jag vaknade och kalfjällets friska vindar vispade runt mitt stylade blonda hår. Jag ÄR snygg och jag ÄR värd att shoppa loss bland norrmän och renfällar innan jag glider vidare mot mindre kala shoppingstråk i Stockholms stad.

Åre fick vara för denna gång så jag tog bara ett hastigt dopp i poolen på Holiday Club innan jag gled vidare. Hyrbilen skulle tillbaka också. Den hade jag bara hyrt för en vecka. Egentligen hade jag ju kunnat flyga till Trondheim där jag skulle sammanstråla med mina dykarpolare för vår årliga träff men jag gillar att köra bil. Hybriderna är riktigt sköna att köra så en sådan kommer jag att investera i snarast. En hybrid mellan el och bensin drar ungefär lika mycket bensin som en moppe och är sålunda en riktigt sparbössa – för kloka killar som Adelkatten. Jämtland är så oerhört vackert att köra igenom. Jämtland ska avnjutas långsamt och efter det är det gasen i botten som gäller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *