Restaurering av Östermalms saluhall

När jag vill slappna av så lutar jag mig gärna tillbaka i soffan och dukar upp något gott vin med lite plockmat och sätter på en gammal svartvit film á la 40-talets Hollywood. Det är livskvalitet. Jag brukar handla goda ostar och tilltugg antingen på Hötorgshallen eller Östermalms Saluhall men eftersom den senare just nu renoveras och man tillfälligt håller till vid Östermalmstorg så tycker jag det är mysigare att shoppa godsaker vid Hötorget. Jag gillar den där härliga saluhallskänslan och längtar efter att man restaurerat på Östermalms saluhall som är planerad att återinvigas den 26 April 2018. Det är omfattande restaureringar de genomför nu och tanken är att saluhallen ska återställas i sitt ursprungsskick. Den stjärnformiga arkitekturen är tänkt att återskapas så det ser jag verkligen fram emot. Jag är mycket intresserad av tidstypisk arkitektur och gamla kulturminnen. Östermalms saluhall är ju klassificerat som högsta klass vad gäller kulturhistoria och det är Stockholms stadsmuseum som gjort den klassificeringen. Nu vill man återrestaurera saluhallen och göra den till en handelsplats av världsklass. Ett intressant projekt och jag spinner av tillfredsställelse. Mjau 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *